Fietsen

logo sites et paysages le vélo Als u graag met de montainbike rijdt wordt u een immense keuze aan routes aangeboden, dwars door deze streek die gebleven is zoals het was, vol ongerepte natuur. Even buiten de fietsroutes rijdt u door authentieke dorpjes met hun oude wasplaatsen en bakovens.

Voor iedere geoefende fietser zijn er ook verschillende cols te beklimmen waaronder de mythische Col du Colombier ( 1647 m ) maar natuurlijk ook de col de la Cheminée , de col de la Biche, de Col de la Lèbe...

Voor zij die kiezen voor een fietsuitstapje met het hele gezin loopt er een fietsweg vanaf de camping, langsheen de rivier. Deze fietsweg is plat en voegt zich iets verder bij de Via-Rhone, loopt langsheen de Rhône en zo kunt u de streek ontdekken in alle veiligheid.

Elk jaar in april wordt er door de club CYCLO BUGEY BELLEY een recreatieve wedstrijd langs de meren georganiseerd. Iedereen die gek is van 2 wielen kan deelnemen, in een hartelijke en warme sfeer zonder onderscheid te maken wie goed en getraind is of niet. Deze manifestatie is één van de belangrijkste in de regio door het aantal deelnemers. Ze doorkruist de prachtige landschappen van de Bugey.

Circuit MOUNTAINBIKE: 5 verschillende uitgestippelde routes van 20,35,50,70 en 100km met een hoogteverschil tussen de 310 en 2400m. Het parcours is heel gevarieerd: langsheen wegen omringd door hagen, langs rotsen, rijdend door kleine waterwegen, langs kleine meertjes, typische dorpjes en onder enkele rotsformaties.

Circuit ROUTE: 4 verschillende uitgestippelde routes van 40,60,80 en 120 km met een hoogteverschil tussen 400 en 2100m die lopen langsheen de kleine meertjes en die enkele kleine dorpen doorkruisen. U ontdekt stukjes van de “Viarhona”, een fietsroute langsheen de Rhône.

U bent een fietser die houdt van uitdagingen, afzien en die niet opkijkt van een paar meter hoogteverschil…..U droomt van aan te vallen op één van de verschillende cols, de zwaarste van Frankrijk...

Het omhoogklimmen geeft u vleugels….aan de eindstreep wacht u een grandioos schouwspel: de Alpen en de Mont Blanc met hun schilderachtig uitzicht.

Nog niet verzadigd op de fiets? Vier beklimmingen van de Colombier volstaan niet? Er is nog altijd een circuit van 208km met 7043 hoogteverschil! Vier beklimmingen van de Colombier en 2 beklimmingen van le Col de la Biche...