Lac du Bourget

Lac du Bourget ligt op ong. 14 km van de camping. U kunt er terecht op meer dan tien verzorgde strandplaatsen waar u en uw gezin een gezellige namiddag kunt beleven.La compagnie des bateaux du Lac du Bourget vous propose des croisières à la découverte des côtes sauvages du lac.

L'aquarium du Lac du Bourget is bereikbaar voor iedereen en wil uw kinderen veel plezier laten beleven met oa het aaien van verschillende vissen. Zo kunt u de rijkdom aan fauna en flora van le lac du Bourget ontdekken.

L'abbaye d’Hautecombe domineert het lac du Bourget. Geopend het hele jaar ( niet op dinsdag ), L’abbaye d’Hautecombe leeft het leven zoals in de 12de eeuw, gesticht door Cisterciënzers monniken. Het is de begraafplaats geworden van Het Huis van Savoie, waar ook de laatste koning van Italië Hubert2 de Savoie begraven ligt. Alle nationaliteiten zijn welkom dankzij de audiogids, dat u uitleg zal verschaffen over het rijke verleden van de abdij, uitgebeeld door 200 beelden in marmer, steen en hout die de begraafplaatsen omringen.